Harjoittelu Dojolla

Harjoittelufilosofia

Uutta harjoittelijaa autamme omaksumaan perusasioita kuten tilanteenmukainen asento ja asenne (kamae), kaatuminen ja hyökkäyksen vastaanottaminen (ukemi), harjoitusparina toimiminen (uke ja tori) ja tilanteenmukainen liikkuminen. Opiskelun edetessä ja taitojen lisääntyessä autamme harjoittelijaa hänen tutkiessaan lajin lukuisia osa-alueita kuten aseetonta kamppailua, välineiden käyttämistä, harjoitusliikesarjoja ja koulukuntia.

Kokemuksen karttuessa harjoittelija vähitellen siirtyy tutkimaan ja soveltamaan lajin tekniikoita yhä vapaammin ja hänelle avautuu loputon mahdollisuuksien avaruus toimia ja liikkua kamppailutilanteessa. Tämän saavuttaminen edellyttää vahvaa lajimme perusteiden hallintaa. Niinpä harjoittelemme jatkuvasti usealla tasolla: kertaamme perusteita, tutkimme niitä ja lähestymme niitä eri näkökulmista sekä sovellamme niitä kukin omalla tasollamme. Meitä yhdistää sitkeä pyrkimys kehittyä lajiamme harjoitellen yhä paremmiksi budossa.

Uudet harjoittelijat

Voit aloittaa harjoittelun milloin tahansa. Järjestämme aika-ajoin lajiesittelyjä, jotka ovat hyviä tilaisuuksia tutustua lajiin. Yliopistolaiset (opiskelijat & henkilökunta) voivat harjoitella kaksi ensimmäistä kuukautta maksutta.

Eri kokemustason harjoittelijat harjoittelevat yhdessä. Harjoitteiden vaativuus säädetään harjoittelijoiden mukaan. Aiempaa kamppailulajikokemusta ei siis tarvitse olla. Ensimmäiseen vyökokeeseen sisältyvät asiat käydään läpi noin kahden kuukauden aikana. Harjoittelijan on oltava vähintään 15 vuotias. Varustuksena alkuun käyvät veryttelyhousut ja t-paita. Myöhemmin on suositeltavaa hankkia musta harjoitteluasu (keikogi) ja vyöarvon osoittava vyö (obi).

 

Lisätietoa: hotarudojo(at)gmail.com, +358 (0)50 5374130
%d bloggaajaa tykkää tästä: